LUCETTE VERBOVEN

Voor info, scroll naar beneden.
Voor filmpjes, klik hieronder.

 

Televisie-interviews, boeken en een film.
 In de loop van mijn reizen ontving ik zovele ideeën van mijn gasten, die niet verloren mogen gaan. Ik verzamelde mijn gesprekken en quotes van schrijvers, wetenschappers, monniken, musici zoals Jordi Savall, Sofia Gubaidulina, Paulo Coelho, Timothy Radcliffe, Anselm Grün, Louis Dupré, Shigeto Oshida, Willigis Jäger, Mary McAleese, Thomas Keating....
Mensen die vanuit hun studeerkamer, of vanuit hun actieterrein mij toelieten tot hun eigen leven. 


Wees welkom!

 

MIJN MISSIE

- Inspiratie en spirituele diepgang brengen -
- Tegendraadse ideeën aan het woord laten - 

Klik op 'Youtubekanaal' en abonneer je gratis door te klikken op het rode vakje 'ABONNEREN' in de rechterbovenhoek van de pagina. Als je dan ook nog op de icoon van een bel klikt, ontvang je gratis meldingen telkens er een nieuwe video is geüpload.

Interviews

zoeken naar waarheid in dialoog 

Radcliffe_Brussel_sent2.JPG

 

Of ik met een cameraploeg mensen wereldwijd wilde interviewen? Toen de KRO, Nederland, en Braambos op Canvas, me deze vraag stelden, werd de reeks Estafette geboren en even daarna waren de Pelgrimboeken een feit.

Onverwachts echter kruiste een abdis uit de 12de eeuw, Hldegard von Bingen mijn pad. Ze raakte me met haar krachtige woorden. We zochten naar haar wortels in het Rijnland en filmden scènes uit haar leven in de abdij van Eberbach. Een primeur! 

Tijd voor een pauze. Een jaar van lezen, zen beoefenen, trouwen met wetenschapper en filosoof Gerard Bodifee, en samen Huis voor Filosofie oprichten. Het was een héérlijk jaar van álles en niets doen!

Net toen vroeg KRO me om het programma  De Wandeling te presenteren. Gedurende vier jaar trok ik, alweer met een cameraploeg, elke week door Nederland. De fascinerende ontmoetingen staan in mijn geheugen gegrift.

Terug naar België voor interviews in Wereldbeelden en Twee over EEN totdat de omroep Braambos moest verdwijnen. Mijn laatste interview in Colorado werd een boek 'World Without End', 'Wereld zonder Einde' in vertaling.
 

WORLDVIEWS

WORLDVIEWS

DE WANDELING - click to page

DE WANDELING - click to page

Boeken

die je niet loslaten...

boeken.JPG

NIEUW IN 2017 !  Engels boek en Nederlandse vertaling:

Wereld zonder einde

Vertaald en uitgegeven bij Kok, Utrecht, oorspronkelijke uitgave: World without End, Bloomsbury, London.

Lees het eerste hoofdstuk op de site van Kok. http://www.kok.nl/boek/wereld-zonder-einde/

INTERVIEWS MET FATHER KEATING EN ABBOT BOYLE IN DE ABDIJ VAN COLORADO

Aan dit fascinerende boek gaat een verhaal vooraf.

Gedurende een lange tijd, koesterde ik het plan om Father Thomas Keating, een Trappist in de abdij van Snowmass, bekend als stichter van 'Contemplative prayer' te interviewen. Vele malen probeerde ik deze man op de 'lijst' te zetten, maar het lukte nooit om de nodige fondsen te werven voor de reis en de ploeg. Toen echter Braambos moest verdwijnen op last van de Vlaamse Regering, kon ik nog één interview doen. Nu was het Kairos, het juiste moment. En inderdaad, het plan kwam rond en we reisden af naar Colorado voor een merkwaardige ontmoeting. Nieuwe inzichten en zoveel diepgang vielen mij ten deel, die ik verwerkte in de film en het boek. 

 

 

FATHER THOMAS KEATING

STICHTER VAN CONTEMPLATIVE OUTREACH, Ltd.

Deze Trappist is wereldwijd bekend als leraar en stichter van 'Contemplative prayer..' Hij woont in het klooster St. Benedict's, Snowmass, Colorado, is auteur van talrijke boeken en leidsman voor vele spirituele zoekers die in talrijk naar de abdij komen voor retraites.

FATHER JOSEPH BOYLE

ABT

Deze abt is een bron van inspiratie voor zijn communauteit en voor de mensen daarbuiten. Hij is all-round, zowel wat het werk op de boerderij betreft als leider van het gebed in de abdij. Hij incarneert de praktijk van het contemplatieve gebed in zijn dagelijks leven. 

 

Surrounded by the Rocky Mountains in Colorado and realizing what really matters....

Surrounded by the Rocky Mountains in Colorado and realizing what really matters....